A tálalási melegentartók működési elve: Azok a baktériumok, amelyek az ételek romlásáért felelősek, 4°C és 58°C közötti hőmérsékleten szaporodnak. Ezért az ételek tartósításának egyik legelterjedtebb módja mostanáig a 4°C alatti hőmérsékleten történő hűtés, vagy fagyasztás volt. Szükség esetén az ételt ezt követően regenerálni lehet.
Mi történik, ha az ételt néhány napig 58°C feletti hőmérsékleten tartjuk? Ennek a kérdésnek a megválaszolására az UNOX a Pármai Egyetem Anyag-fizikai tanszékével együtt szerzett tapasztalatait használta fel. Évekig tartó kutatás után, az intuíció tudományos bizonyossággá válik: az ételt hosszú ideig lehet 58°C felett tárolni, anélkül, hogy íze vagy zamata tönkre menne, a hőmérséklet, nedvességtartalom és az étellel találkozó oxigén pontos kombinációja segítségével.
Így született meg az EVEREO, egy olyan készülék, amelyet arra terveztek, hogy az ételt napokig felszolgálási és fogyasztási hőmérsékleten tartsa. Ez azt jelenti, hogy megfőzhetjük az ételt, és melegen tarthatjuk (63°C és 70°C között), és a nap bármely időpontjában néhány másodpercen belül felszolgálhatjuk, anélkül, hogy vendégeinknek egy pillanatot is várnia kellene. Mindez kombinálva a mikrobiológiai biztonsággal, és az étel érzékszervi tulajdonságainak megőrzésével időt és forrásokat takaríthatunk meg.
Az EVEREO CUBE berendezést kifejezetten azok számára tervezték, akik a MEAL ME termékekkel tervezik bővíteni ételszolgáltatásuk választékát, vagy most indítják a szolgáltatást, 80 adag étel melegentartására alkalmas. Ideális éttermek, szállodák, üzemi konyhák és vendéglátóegységek kiszolgálására!