A nagykonyhai berendezések közé tartoznak a háttérhűtők. A méretük és a teljesítményük is megkülönbözteti ezeket a berendezéseket a lakossági használatra tervezett modellektől.
Az éttermi konyhákban olyan nagykonyhai berendezésekre van szükség, amik megbízhatóan állják a sarat a legzsúfoltabb időszakokban is. Az ipari teljesítmény alapvető követelmény, mert napi szinten nagy mennyiségű alapanyagot, félkész és kész ételeket hűtenek és fagyasztanak.
Az ipari hűtők mérete és száma a konyha forgalma és igényei alapján tervezhető. Az ételeket és alapanyagokat frissen, fogyaszthatóan kell tartani. A hosszú távon megbízhatóan teljesítő hűtővel spórolni lehet, mert nem kell ételt kidobni és a vendéglátóegység meg tudja őrizni a jó hírnevét is.
Ma az energiatakarékosság a fő szempontok közé tartozik. Egy ipari hűtő legyen környezetbarát, spóroljon energiát és felesleges pazarlás nélkül tegye a dolgát. Erre a teljesítményre képesek az Ilsa, Diamond, Amitek, a Forcar és a Liebherr nagykonyhai berendezései is.