210 mm-es SATAKE Satoru Yanagi / Sashimi japán konyhakés
A Yanagi egy hagyományos japán konyhakés, melynek pengéje hosszú, keskeny és merev, kifejezetten a friss halfilé hajszálvékony szeletekre vágására tervezve. A Yanagi kés nem csupán a sashimi mesteri elkészítéséhez ideális, de kiválóan alkalmas sushi, hal carpaccio és más finom ételek elkészítéséhez is, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás kiemelkedő fontosságú.
A Yanagiba (柳刃包丁) kés, más néven sashimi kés, eredete Japánba nyúlik vissza. A kés kialakulása a 14. századra vezethető vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztási módja, a 17. században vált népszerűvé, és ehhez a technikához kifejlesztettek egy speciális kést is. A Yanagiba kés neve a "fűzfa levél" (yanagi) és a "penge" (ba) szavak összetételéből ered. Ez a név a kés hosszú, vékony pengéjére utal, amely egy fűzfalevélre emlékeztet. A penge egyoldalúan van élezve, ami tiszta és precíz vágást biztosít.
A Yanagiba kést ma is a sashimi elkészítéséhez használják. A kés precíz vágása lehetővé teszi a halfilé vékonyra szeletelését anélkül, hogy roncsolná a hús szerkezetét. A Yanagiba kést más konyhai feladatokhoz is lehet használni, mint például zöldségek és gyümölcsök szeletelése.
Ideális büfék, éttermek, szállodák, ipari konyhák, pékségek és mintaboltok, élelmiszerüzletek, közintézmények és vendéglátóegységek kiszolgálására!
Műszaki jellemzők:
- Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum
- Keménység - 58-59 HRC
- Teljes hossz - 34,8 cm
- Penge hossza - 20,8 cm
- Penge szélessége - 3,1 cm
- Penge vastagsága - kb 2,3 mm
- Vágó él kialakítása - egyoldalas
- Súly - kb. 182 g
- Származási hely: Japán