210 mm-es SATAKE Satoru japán szeletelő kés
Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.
A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.
A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a "Schinkenmesser" kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia "couteau à jambon" kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a "ham knife" kifejezést a 17. században használták először.
Ideális büfék, éttermek, szállodák, ipari konyhák, pékségek és mintaboltok, élelmiszerüzletek, közintézmények és vendéglátóegységek kiszolgálására!
Műszaki jellemzők:
- Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum
- Keménység - 58-59 HRC
- Teljes hossz - 34,3 cm
- Penge hossza - 21 cm
- Penge szélessége - 3,1 cm
- Penge vastagsága - kb 2,4 mm
- Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
- Súly - kb. 151 g
- Származási hely: Japán