SATAKE 160 mm-es SATAKE Megumi Nakiri japán konyhakés 160 mm-es SATAKE Megumi Nakiri japán konyhakés Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények p.. Product #: STK801621 Regular price: 8200 8200 Ft Available from: Gasztrobörze kft Condition: excellent condition Készleten

160 mm-es SATAKE Megumi Nakiri japán konyhakés

160 mm-es SATAKE Megumi Nakiri japán konyhakés

Gyártó: SATAKE
Cikkszám: STK801621
Készlet információ:
Készleten
Fogyasztói ár: 8,200 Ft +ÁFA
Kosárba tesz
Leírás

160 mm-es SATAKE Megumi Nakiri japán konyhakés

Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények precíz vágásához. Ez a kés tökéletes választás, ha vékony szeleteket szeretnél készíteni zöldségekből, gyümölcsökből. Segítségével precízen apróra lehet vágni a hozzávalókat, és már mehet is a salátába vagy a serpenyőbe. Különböző vágási technikákat könnyen lehet vele kivitelezni, mint a julienne vagy a chiffonade.
A vékony, téglalap alakú pengeforma ideális az egyenletes vágáshoz, az egyenes vágóél, pedig lehetővé teszi a függőleges vonalban történő vágást, ami sokféle technikához szükséges.
Használat könnyű és kényelmes, megkönnyíti a hosszabb ideig tartó munkát is.
A nakiri (菜切) kés történelme megközelítőleg a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Jellegzetessége az egyenes pengéje, ami tökéletessé teszi a precíz vágásokhoz mindenféle zöldségen. A "nakiri" szó japánul szó szerint "zöldségvágót" jelent, és a kés kialakítása is tükrözi ezt a célt. A penge általában vékonyabb, mint más japán késeké, így finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása vagy zúzódása nélkül. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást is, ami egy gyakori technika a japán konyhában, ahol a kést egyenesen lefelé nyomva végeznek tiszta vágásokat. A nakiri kés pontos eredete ismeretlen, de feltételezhetően más japán zöldségkésekből fejlődött ki, mint az usuba és a deba. A nakiri kések népszerűsége az Edo-korszakban nőtt, amikor a növényi alapú étrendek iránti igény megnövelte a specializált zöldségkések iránti keresletet.
Ideális büfék, éttermek, szállodák, ipari konyhák, pékségek és mintaboltok, élelmiszerüzletek, közintézmények és vendéglátóegységek kiszolgálására!

Műszaki jellemzők:
  • Penge anyaga - U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
  • Markolat anyaga - gumifa
  • Keménység - 56 HRC
  • Teljes hossz - 30 cm
  • Penge hossza - 16 cm
  • Penge szélessége - 5,1 cm
  • Penge vastagsága - kb. 1,3 mm
  • Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
  • Súly - kb. 95 g
  • Származási hely: Japán
Vélemények (0)

Írjon véleményt a termékről



Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Rossz