Leírás
Öntöttvas csiga serpenyő
Anyaga:vas, falvastagság: 1,5 mm, elektromos-kerámia-indukciós-gáz-sütő használat.
Ideális büfék, éttermek, szállodák és vendéglátóegységek kiszolgálására!
Ahhoz, hogy öntöttvas edényében sokáig örömét lelje kérjük figyelmesen olvassa el és kövesse az alábbiakat.
Az öntöttvas serpenyők kiváló minőségű vasöntvényből készülnek. Az öntöttvasból készült serpenyők talpa egyenletes hő elosztást garantál amellett, hogy a hőmérsékletet hosszan tárolja. Az öntöttvas nem ütésálló, ezért ütés érzékeny. Az öntöttvas berozsdásodik, ha nincs védve a környezeti hatásoktól ezért ha nem használja felületét mindig kenje be növényi olajjal vagy szalonna bőrrel. Az öntöttvas higiénikus, ha a felület sértetlen marad.
Kérjük az első használat előtt kövesse az alábbi tanácsokat.
Kenje be étolajjal az egész belső felületet, beleértve az edény szélét is. Majd forralja ki a serpenyőt sós vízzel, ( 2-5 kanál só ) és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, ismét kenje meg a serpenyőt szalonna zsírral, és hevítse fel, hogy az magas hőfokon beégjen. Kihűlés után alaposan dörzsölje be a serpenyő meleg alját szalonnabőrrel, hogy a pórusokat zsírral lezárja. A serpenyő most használatra kész.
Használati tanácsok.
Soha ne melegítse fel öntöttvas serpenyőjét zsír nélkül! Soha ne tisztítsa mosogatószerrel vagy súrolószerrel! Soha ne használjon acélgyapotot! Használat után azonnal töltse fel forró vízzel. Hagyja felpuhulni a makacs szennyeződéseket és öblítse ki, használjon műanyagkefét és törölje szárazra konyhai törlőpapírral. Száradás után alaposan kenje be a teljes felületet szalonnabőrrel.