200 mm-es SATAKE Satoru Bunka (Séf) japán konyhakés
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke".
A Bunka kés, más néven Bunka Bocho (文化包丁) egy sokoldalú és egyedi kialakítású japán konyhakés. A neve szó szerint "kultúr kést" jelent, ami tükrözi a hagyományos japán konyhával való kapcsolatát. A Bunka kés pontos eredete nem egyértelmű, de valószínűleg a 19. század végén, a Meiji-restauráció (1868) után alakult ki. Ez az időszak jelentős változást hozott a japán társadalomban, beleértve a húsfogyasztási tilalom eltörlését is. Ennek eredményeként megnőtt az igény az olyan késekre, amelyek képesek kezelni a különböző összetevőket, beleértve a zöldségeket, a halat és a húst. Néhány szakértő úgy véli, hogy a Bunka designját a nyugati séfkések inspirálhatták, amelyeket ebben az időszakban Japánban is bevezettek. Azonban a hagyományos japán késtípusok, mint a Gyuto és az Usuba elemeit is felfedezhetők benne.
Ideális büfék, éttermek, szállodák, ipari konyhák, pékségek és mintaboltok, élelmiszerüzletek, közintézmények és vendéglátóegységek kiszolgálására!
Műszaki jellemzők:
- Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum
- Keménység - 58-59 HRC
- Teljes hossz - 33,4 cm
- Penge hossza - 20 cm
- Penge szélessége - 4,4 cm
- Penge vastagsága - kb 2 mm
- Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
- Súly - kb. 175 g
- Származási hely: Japán